Gyógyteák a székrekedésre

A székrekedés a legtöbb esetben ideiglenes és a megfelelő ételekkel, illetve életmód változtatással meg is szüntethető. Ne feledjük azonban, hogy a krónikus vagy a hosszú távú székrekedés mögöttes rendellenességre utalhat, amit egy orvosnak kell diagnosztizálnia. Sok gyógynövénnyel enyhíthető a székrekedés, azonban mielőtt bármelyiket is el kezdenénk használni, érdemes egy orvossal vagy egy természetgyógyásszal konzultálni a szükséges dózisokról és az adott gyógynövény biztonságosságáról.

gyógyteák

Cascara

A cascara vagy a Rahmnus purshiana a vízitorma családjába tartozik és Európában, Nyugat-Ázsiában és Észak-Amerika nyugati hegyeiben nő. Kérgét gyógyszerként használják jellemzően keserű íze miatt. Dr. Sharol Tilgner szerint a Cascara számos olyan glikozidot tartalmaz, melyek aktivizálják a bélflóra működését. A növénynek hashajtó hatása van, mivel nedvesíti a székletet és ösztönzi a bél izmainak összehúzódását. A székrekedés enyhítése mellett hatékonyan kezeli az aranyeres betegségeket is. Nem használható hosszútávon, mivel a szervezet kimerüléséhez és a bél izomzatának gyengüléséhez vezet, így a későbbi hashajtás kevésbé hatékony lesz. Lehetnek mellékhatásai és kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, ezért fontos, hogy konzultáljunk egy orvossal használata előtt.

Senna

A Senna vagy a Cassia a hüvelyesek családjának tagja. A leveleit gyógyszerként is használják, ezek szintén keserűek. Dr. Tilgner szerint a senna nagyon hasznos a székrekedés enyhítésében, de ezenfelül kiválóan használható a felfúvódás, a kólika, a repedések és az aranyér kezelésére is. Szintén a bél izomműködését fokozza és a székletet nedvesíti. 

Édesgyökér

Az édesgyökér vagy a Glycerrhiza glabra felhasználási területei igen sokrétűek. A gyökeret terápiás céllal használják, édes íze miatt kiváló teákat készíthetünk belőle. Az édesgyökérről köztudott, hogy nyugtatja a gyomrot és a bélrendszert, így segítségével sokféle emésztési probléma megszüntethető, így a fekélyek, a májbetegség és a gyulladásos állapotok is. Az édesgyökérnek enyhe hashajtó hatása is ismert, így az alkalmi székrekedést is kezeli. Ne szedjük azonban, ha magas vérnyomásban, szívelégtelenségben, vese- vagy májbetegségben szenvedünk.

Bodros lórom

A sárga lórom vagy bodros lórom a hajdinák körébe tartozik. A gyökeret orvosilag is használják, igen keserű az íze. A máj és az epehólyag betegségeit gyógyítja. Tanninokat, oxalátokat, antakinonokat tartalmaz, ezért ne használják a máj- és vesebetegségben szenvedők. Enyhe hashajtó hatása bizonyított.

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

-12% Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

Az EMÓCIÓ 7,84 esszenciális savakban igen gazdag, melyek a fermentáció során képződnek. Ez azért hasznos, mert a fémionokkal olyan kötésben állnak, melyek könnyen felszívódó formájuk miatt ...

Ár: 7300 Ft
8290 Ft
Megnézem

Specchiasol FermentáltPapaya koncentrátum 500ml

-38% Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum 500ml

Egy olyan étrend-kiegészítő készítmény, melynek alapját a papaya enzimei-papain, chymopapain, lizozim, lipáz-, a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik.

Ár: 4528 Ft
7360 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!