Emésztési problémákra rendelése

A székrekedés és az ananászlé

Ma már szinte mindenki megtapasztalja alkalmanként a székrekedést a nem megfelelő táplálkozás vagy a túlzott stressz miatt. Kevés rostot fogyasztunk, dehidratáltak vagyunk, sok gyógyszert eszünk és inaktivitás jellemez minket, melyek mind a székletürítéssel járó problémákat eredményezi. Az ananászlé fogyasztása azonban egy természetes orvosság a székrekedés enyhítésére. Persze ha a tünetek súlyosak vagy változatlanok, akkor orvoshoz kell fordulni.

ananászlé

Az ananászlé előnyei

Egy csésze cukrozatlan ananászlé 0,5 gramm rostot tartalmaz. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint székrekedés esetén minimum 2,5, maximum 15 deciliternyit ajánlott fogyasztani belőle naponta. Ekkora mennyiségű rost már biztosan elindítja a székletürítést. Sőt az ananász természetes növényi enzimei is hozzájárulnak a bél funkcióinak javításához. Gazdag C-vitamin tartalma támogatja a szervezet ellenálló képességét és gyógyítja a fertőzéseket és a betegségeket. Az ananászlé egy természetes alternatívája a stimuláns hashajtóknak, amik hasi fájdalmat, hasmenést és puffadást okozhatnak.

Használata

Ha a gyermekeknél enyhe székrekedést tapasztalunk, akkor minden reggel itassunk meg velül fél csésze ananászlevet, ajánlja a Michigan Egyetem orvosi Szervezete. A felnőtteknél enyhe székrekedés esetén egy pohár ananászlé ajánlott, melyek egy pohár víz elfogyasztása követ. Ha azonban ez a mennyiség nem enyhíti a problémát, akkor érdemes megismételni a mennyiséget.

Kockázatok

Az ananászlé tápláló és általában ártalmatlan is. Azonban túl nagy mennyiségben fogyasztva komoly hasmenést idézhet elő savassága miatt. Éppen ezért fogyasszunk mellé vizet, hogy elkerüljük a savasodást és a vele járó kellemetlen tüneteket. Ha refluxtól szenvedünk, akkor súlyosbíthatja annak tüneteit.

Fontos, hogy magas rosttartalmú ananászlevet igyunk, mert így még jobban elősegíthető a bélmozgás.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!