A kókuszolaj és a székrekedés

Jó sok kókuszpálma nő a trópusokon, ám a festői háttéren túl sokkal többet képesek jelenteni. A kókuszdió húsából készült lé, tej és olaj kiváló egészségügyi hatásokkal bír. A világ népességének közel egyharmada függ a kókuszdiótól. Annak ellenére, hogy magas a telített zsírtartalma, nagyban hozzájárul egészségünk fenntartásához, mivel kimutatták, hogy ezek a zsírok olyan egészséges zsírok, melyek segítségével számos betegség megelőzhető és kezelhető, köztük a székrekedés is.

kokuszolaj

A székrekedés

Az embereknek általában kényes téma a székrekedésről beszélni, viszont ha nem rendelkeznek rendszeres székletürítéssel, az jelentősen csökkenti az életminőségüket. Szinte mindenki tapasztalta már a székrekedés problémáját, melyről akkor beszélünk, ha háromnál kevesebb ürítés történik egy héten és a széklet száraz, kemény és ürítése fájdalommal jár.

A székrekedés okai

Mivel a népszerű nyugati ételek jórészt feldolgozottak, így nagyon kevés bennük a rost, ezért az emberek nagy része székrekedéstől szenved. Az élelmi rost felszívja a vizet a vastagbélben, ami gyorsabbá teszi a széklet útját. Ráadásul a nedvesebb széklet nagyban tisztítja a vastagbelet is, amint áthalad azon. A  National Academy of Sciences Institute of Medicine szerint a férfiaknak naponta 38 g rostot, a nőknél 25 grammot kellene naponta fogyasztani a székrekedés elkerülése érdekében. Egyes embereknél a székrekedés olyan súlyos formát is ölthet, hogy orvoshoz kell fordulniuk.

A kókuszolaj

Bár ténylegesen a kókuszolaj nem egy rostban gazdag táplálék, a benne található zsírok olajozzák a beleket, mely segítségével sima és nedves lesz a széklet. Vásároljunk szűz kókuszolajat és együnk meg belőle napi egy evőkanállal a székrekedés megelőzése érdekében. Rostos gyümölcslével vagy mézzel fogyasztva igazi élvezetet jelent. Nyugodtan süthetünk is vele, mert rendkívül hőálló. Ha viszont extra rostennyiségre vágyunk, akkor vásároljunk szárított kókuszt vagy cseréljük finomított lisztünket kókuszlisztre.

Az anyagcsere

A kókusz egyedülálló előnye, hogy nagymértékben fokozza az anyagcsere működését. Ezáltal a bevitt élelmiszereket a szervezet gyorsabban bont le és emészt le és így a bélműködés is szabályszerűvé válik, a székrekedés pedig megszűnik.

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

-0% Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

EMÓCIÓ 7.84 élőflórás, magas flavonoid antioxidáns-tartalmú, immunerősítő étrend-kiegészítő ital.

Ár: 7300 Ft
7300 Ft
Megnézem

Specchiasol FermentáltPapaya koncentrátum 500ml

Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum 500ml

Tűzoltás az égő gyomornak! Az erjesztett papaya ital erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, növeli a tápanyagok felszívódását. Eredményes gyomortámogató, a gyomorégés, reflux, gyomorfekély és a gyomor elnehezedés érzése ellen. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellen

Ár: 4880 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!