Az American Journal of Public Health szerint az amerikaiak évente több, mint 330 millió dollárt költenek a székrekedés kezelésére. Az akadályozott székletürítés komoly kényelmetlenséget jelent, ráadásul egészségügyileg is káros, mivel a salakanyag toxinokat bocsát ki a belekben, melyek bekerülhetnek a véráramba és roncsolhatják az egészséges sejteket. A székrekedés kezelése tehát elengedhetetlen: fontos az emésztés helyreállítása és a további egyensúlyhiány megakadályozása. Az élelmiszerek között számtalan hatékony alternatívát találunk, melyek tápanyagaik segítségével biztosítják a rendszeres székletürítést. A dió például olyan anyagokat tartalmaz, melyek nagyban megkönnyítik a székletürítést.
A dióban egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat találunk. Ezek az egészséges zsírok hozzájárulnak a belek falának zsírozásához és a széklet mozgásának elősegítéséhez. A dió fogyasztása kezeli a székrekedést és megakadályozza annak kialakulását. Napi 30 gramm dióban 18,5 gramm zsírt találunk.
A rost egy olyan növényi alapú anyag, ami nyomást gyakorol a bélfalakra és serkenti azok mozgását, hogy a salak gyorsabban távozhasson a bélből. Az alacsony rosttartalmú diéta székrekedést okoz. A dió és még sok más gyümölcs viszont rengeteg rostot tartalmaz, ami által képesek megakadályozni a székrekedést. 10 dkg dióban 1,9 gramm rost van, ami az ajánlott napi bevitel 8 %-át teszi ki.
A kálium egy olyan ásványi anyag, ami szintén a bél összehúzódásait stimulálja. Képes tehát gyorsan elindítani a székletürítési folyamatot. A kálium ezenfelül szabályozza a folyadékegyensúlyt a bélben, így a megfelelő hidratáció kialakításával a salakanyag könnyen távozik a szervezetből.
A magnéziumot a legtöbb hashajtóban megtaláljuk, mivel a belek falainak ellazításával és a folyadék növelésével biztosítja a megfelelő székletürítést. A dióban található magnézium kiegyenlíti a bélmozgást.
EMÓCIÓ 7.84 élőflórás, magas flavonoid antioxidáns-tartalmú, immunerősítő étrend-kiegészítő ital.
A vegyes gyümölcs ízű MIKROROSTOS GÉL összetevői, elsősorban a mikrobiális cellulóz, kedvezően befolyásolják az emésztési folyamatokat. A mikrobiális cellulóz egyik fontos tulajdonsága, hogy egyedülálló a vízmegkötô képessége. A mikrobiális cellulóz saját súlyának több mint 1000 szeres mennyiségű vizet képes megkötni.
A megfelelő bélműködés elősegítéséért - mozgásszegény életmód vagy helytelen táplálkozási szokások esetén
Koncentrátum 3 féle rosttal, 7500 mg aktív hatóanyaggal a bélrendszer egészségének megőrzéséért, az emésztés támogatásáért és a kisebb vércukorszint-emelkedésért.
Az ánizs egészségvédő hatóanyagokban gazdag, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatással bíró gyógynövény. Segíthet a gyomorfekély leküzdésében, a vércukor szinten tartásában, a depresszió és a menopauza tüneteinek csökkentésében.
Kézműves, gyógynövény, fulvosav, arginin, parajdi só és almapektin tartalmú étrend-kiegészítő édesítőszerrel.