A dió és a székrekedés

Az American Journal of Public Health szerint az amerikaiak évente több, mint 330 millió dollárt költenek a székrekedés kezelésére. Az akadályozott székletürítés komoly kényelmetlenséget jelent, ráadásul egészségügyileg is káros, mivel a salakanyag toxinokat bocsát ki a belekben, melyek bekerülhetnek a véráramba és roncsolhatják az egészséges sejteket. A székrekedés kezelése tehát elengedhetetlen: fontos az emésztés helyreállítása és a további egyensúlyhiány megakadályozása. Az élelmiszerek között számtalan hatékony alternatívát találunk, melyek tápanyagaik segítségével biztosítják a rendszeres székletürítést. A dió például olyan anyagokat tartalmaz, melyek nagyban megkönnyítik a székletürítést.

dio

Zsírok

A dióban egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat találunk. Ezek az egészséges zsírok hozzájárulnak a belek falának zsírozásához és a széklet mozgásának elősegítéséhez. A dió fogyasztása kezeli a székrekedést és megakadályozza annak kialakulását. Napi 30 gramm dióban 18,5 gramm zsírt találunk.

Rostok

A rost egy olyan növényi alapú anyag, ami nyomást gyakorol a bélfalakra és serkenti azok mozgását, hogy a salak gyorsabban távozhasson a bélből. Az alacsony rosttartalmú diéta székrekedést okoz. A dió és még sok más gyümölcs viszont rengeteg rostot tartalmaz, ami által képesek megakadályozni a székrekedést. 10 dkg dióban 1,9 gramm rost van, ami az ajánlott napi bevitel 8 %-át teszi ki.

Kálium

A kálium egy olyan ásványi anyag, ami szintén a bél összehúzódásait stimulálja. Képes tehát gyorsan elindítani a székletürítési folyamatot. A kálium ezenfelül szabályozza a folyadékegyensúlyt a bélben, így a megfelelő hidratáció kialakításával a salakanyag könnyen távozik a szervezetből.

Magnézium

A magnéziumot a legtöbb hashajtóban megtaláljuk, mivel a belek falainak ellazításával és a folyadék növelésével biztosítja a megfelelő székletürítést. A dióban található magnézium kiegyenlíti a bélmozgást.

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

-0% Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

Az EMÓCIÓ 7,84 esszenciális savakban igen gazdag, melyek a fermentáció során képződnek. Ez azért hasznos, mert a fémionokkal olyan kötésben állnak, melyek könnyen felszívódó formájuk miatt ...

Ár: 7300 Ft
7300 Ft
Megnézem

Specchiasol FermentáltPapaya koncentrátum 500ml

-10% Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum 500ml

Egy olyan étrend-kiegészítő készítmény, melynek alapját a papaya enzimei-papain, chymopapain, lizozim, lipáz-, a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik.

Ár: 4075 Ft
4528 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!